Letovanje u Tunisu – zašto ga posetiti?

tunis letovanje

1. More i plaže

Tunis ima Mediteransku klimu. Leta mogu biti izuzetno topla sa jako visokim temperaturama. Ukoliko volite temperature oko 20 stepeni, onda je zimski period za vas idealan. Možete po jako prijatnom vremenu da otkrivate lepote Tunisa. More je čisto, toplo i pravo je zadovoljstvo kupati se u njemu. Plaže imaju divan mekan sitan pesak. Ono što posebno privlači turiste jesu duge šetnje pored mora u ranim jutarnjim
časovima ili kada sunce zalazi.

2. Hrana

Hrana u Tunisu je jako specifična i zanimljiva. Ono što je karakteristično je obilje ukusa. Ukoliko ste zaljubljenik u morske plodove, u Tunisu ćete uživati jel su oni jako zastupljeni. Obavezno proverite zašto se smatra da su škampi najbolji na svetu. Ono što je još jako zastupljeno u kuhinji Tunisa je Kus-kus. Može se konzumirati topao ili hladan, kao glavno jelo ili kao dodatak na primer gulašu. Kus-kus možete iznova isprobavati zato što je u svakom restoranu pripremljen na drugačiji način i ima specifičan ukus. U ovoj zanimljivoj kuhinji su zastupljene masline ali voće i povrće.
Humus obavezno probajte. Kombinuje se sa raznim zanimljivim sosevima. Od slatkiša tu je nezaobilazna baklava i kolač sličan našim krofnama, Bambaloni.

3. Šoping

Ukoliko volite kupovinu, iz Tunisa se nećete vratiti kući, a da ne pazarite sebi makar neku sitnicu. Tunis je poznat po izuzetnoj koži. Možete kupiti odeću, obuću, novčanike, kaiševe. Koža se prodaje na svakom koraku i u svakom obliku. Na ulici, u ekskluzivnim radnjama ili manje ekskluzivnim. Ono što obavezno morate imati na umu, ukoliko vam se dopadne neki proizvod, je cenkate. Cenkanje se podrazumeva i ukoliko to ne uradite,
prodavac se uvredi. Cenkanje za Tunižane znači da vam se njihova roba jako dopada i da ulažete veliki trud kako biste je dobili. Oni to cene, pa nije retko da poklanjaju svojim mušterijama i neki poklončić u vidu priveska, lančića ili suvenira. Cenu obavezno spustite za 50 procenata od početne. Ukoliko ste ženskog pola, Tunižani mogu da budu i malo nasrtljivi i da vam ponude mnogo kamila samo da bi zadobili vašu pažnju.

tunis letovanje

4. Arhitektura

Tunis karakteriše jako zanimljiva arhitektura. Ima puno gradova koji se nalaze oko medine. Jako su zanimljivi sa uskim ulicama i prepuni turista. Izdvojili bismo Sfaks. Ovaj grad je nastao na ruševinama dva grada. Ima jako bogatu kulturu i istoriju.

Zanimljiv je za razgledanje jer ima divne široke bulevare, prelepe građevine, a i ovde možete videti jednu od najočuvanijih medina.

5. Upoznavanje Arapske kulture

Tunis je idealna destinacija ukoliko volite avanture. Ukoliko vas privlači upoznavanje neke nove kulture, tradicije, običaja i uopšte načina života naroda. Arapska kultura otvara jedan potpuno novi svet. Pored divnog mora i plaža možete upoznati i videti jako zanimljive gradove koji očaravaju. A to je jedan od razloga zašto se turisti iznova vraćaju na ovu predivnu destinaciju prepunu mogućnosti.

Iako je među našim ljudima Turska letovanje najpopularnija od blisko-istočnih destinacija, a tokom zime i proleća Indija putovanje, Tunis letovanje je takođe jedna od popularnih među našim ljudima.

Categories: Letovanje